Čo budeme potrebovať:

  • 4 porcie kuracích prsičiek
  • 3 polievkové lyžice medu
  • hrnček mlieka
  • lyžička Solamylu
  • sojová omáčka

Postup:

Med rozmiešame v mlieku, pridáme Solamyl a sojovú omáčku a do tejto zmesi naložíme kuracie prsia na 24 hod. Potom osolíme a opečieme.

Čo budeme potrebovať:

  • 1kg hl. múky
  • 50dkg medu
  • 30 dkg kryšt. cukor
  • ¼ l vody
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička perníkového korenia (škorica, klinčeky, aníz)
  • 2 dkg jedlej sódy

Postup:

Med, cukor a vodu prevaríme. Horúcim (nie vriacim) sparíme múku. Do ochladnutého pridáme vajcia, perníkové korenie a jedlú sódu zmiešanú s trochou múky. Dobre vypracujeme a necháme v nádobe prikryté igelitom 5 hodín odpočívať. Pečieme na pomastenom plechu v dobre vyhriatej rúre. Po upečení ešte raz potrieme vajíčkom ešte teplé na plechu. Zdobíme bielkovou polevou.

Bielková poleva:
Jemne preosiaty práškový cukor 15dkg, 1 bielok, trocha citrónovej šťavy dobre vyšľaháme šľahačom.
Medovníky sú hneď mäkké a po uložení do plechovej dózy ostanú stále mäkké.

Čo budeme potrebovať:

  • 4 roštenky
  • 4 lyžice medu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička nahrubo mletého korenia
  • 2 lyžičky drvených horčicových semienok
  • 2 lyžičky chilli

Postup:

Roštenky naklepeme, osolíme, potrieme korením a medom. Necháme odležať cca 3 hodiny, potom grilujeme.