Čo budeme potrebovať:
- 4 porcie kuracích prsičiek
- 3 polievkové lyžice medu
- hrnček mlieka
- lyžička Solamylu
- sojová omáčka
Postup:
Med rozmiešame v mlieku, pridáme Solamyl a sojovú omáčku a do tejto zmesi naložíme kuracie prsia na 24 hod. Potom osolíme a opečieme.
Čo budeme potrebovať:
- 1kg hl. múky
- 50dkg medu
- 30 dkg kryšt. cukor
- ¼ l vody
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička perníkového korenia (škorica, klinčeky, aníz)
- 2 dkg jedlej sódy
Postup:
Med, cukor a vodu prevaríme. Horúcim (nie vriacim) sparíme múku. Do ochladnutého pridáme vajcia, perníkové korenie a jedlú sódu zmiešanú s trochou múky. Dobre vypracujeme a necháme v nádobe prikryté igelitom 5 hodín odpočívať. Pečieme na pomastenom plechu v dobre vyhriatej rúre. Po upečení ešte raz potrieme vajíčkom ešte teplé na plechu. Zdobíme bielkovou polevou.
Bielková poleva:
Jemne preosiaty práškový cukor 15dkg, 1 bielok, trocha citrónovej šťavy dobre vyšľaháme šľahačom.
Medovníky sú hneď mäkké a po uložení do plechovej dózy ostanú stále mäkké.
Čo budeme potrebovať:
- 4 roštenky
- 4 lyžice medu
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička nahrubo mletého korenia
- 2 lyžičky drvených horčicových semienok
- 2 lyžičky chilli
Postup:
Roštenky naklepeme, osolíme, potrieme korením a medom. Necháme odležať cca 3 hodiny, potom grilujeme.